lauantai 3. tammikuuta 2015

Kotikulmilla jumppaa ja jälkkäriksi omenakaurapaistosta/Anu

Lauantaipäivän ohjelmaan kuului kotikaupungissa käynti. Kuten odottaa saattaa, kahvipöytä notkui makeita herkkuja. Oli pullaa, keksiä, täytekakkua ja punssipalleroita. Tsekkasin tilanteen ja valitsin urhoollisesti syötäväkseni banaanin. 

Se oli hyvää ja täyttävää- päiväruoastakaan ei ollut niin pitkää aikaa kulunut että olisi sen varjolla tehnyt mieli napata siivu kakkua. Vaikka se suurta herkkua onkin, niin pysyin lujana. Ei se siivu olisi kokonaisuutta kaatanut ja olisi sosiaalisen tilanteen kannalta ollut pelkkää plussaa, niin koin tämän kieltäytymisen positiivisempi tavoitteeni näkökulmasta.


Päivän jumpat hikoilin kotiportaissa. Viisi kierrosta omankehonpainolla tehtävää jumppaa. Hitonmoinen hiki ja totiset minuutit: 6:38.44 Ihan mahtava fiilis noinkin lyhyen setin jälkeen. Aina on aikaa kuntoilla!

Kotona sitten teki mieli ruokaa. Kun jäi ne kakut ottamatta ja herkkuhammasta kolotti edelleen niin oli pakko saada jotain hyvää. Nyt se sortuu!! Eiiii!

Herkutella voi ihan fiksustikin. Tällaista settiä syntyy omenoista ja kaurahiutaleista. Myönnän, että käytin tähän ihan margariinia lusikallisen verran että sain kaurahiutaleihin kauniin värin jo uuniinlaittovaiheessa. Mä ihastuin tähän jälkkäriin ystäväpariskunnan luona itsenäisyyspäivän vietossa ollessamme. Kiitos vaan Tiinalle!

Omenakaurapaistos

Vaniljasoosi

Omenakaurapaistos:
Omenaa
Kaurahiutaleita
Margariinia
Erytritolia makeutukseen
Kanelia

Kulhon pohjalle omenaviipaleet/-silppu
Kattilaan margariinit, hiutaleet, makeutus ja kaneli. 
Hämmennä hetki. Levitä omenoiden päälle. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Vaniljakastike:
Rahkajogurttia
Makeutusta
Aitovaniljajauhetta

Sekoita kulhossa ja levitä omenapaistoksen päälle. 
Herkuttele! 

 (Kuvan mustikkatörppö ja lautanen eivät liity tapaukseen)

Kotikaupungin maisemaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan kiltisti!