maanantai 19. tammikuuta 2015

Noin puolessa välissä kohti unelmakroppaa / Saija

Koutsini ja hyvä ystäväni Anu pyysi minua "vierailevaksi tähdeksi" TeamKunnostamon blogiin joten tuumasta toimeen..

Olen 39v, yhden lapsen yksinhuoltaja ja työni on vuorotyötä auton ratissa. Olen harrastanut liikuntaa aina, välillä enemmän, välillä vähemmän. Vuoden 2013 lokakuussa huomasin että kiloja oli päässyt kertymään aika reippaasti 160 cm:n varteen.. Vuosi oli ollut raskas, läheisen menetys ja melkein heti perään ero, miten ihania tekosyitä syödä ja juoda kaksin käsin! Olisi ollut helppo jatkaa samaan malliin mutta tilanne oli mitä parhain elämänmuutokseen. Otin yhteyttä Anuun ja projektimme starttasi marraskuun alussa. Silloin tavoitteeni oli -15 kg toukokuun loppuun mennessä. Olen tuntenut Anun noin 10 vuotta ja hänen kouluttauduttuaan pt:s olen aikaisemminkin yrittänyt "ryhdistäytyä" hänen valmennettavanaan mutta silloin en ollut täysillä touhussa mukana.

Alkuperäinen pläni oli 3kk Anun ohjauksessa, jonka aikana kuntotestin tulokset tuplaantuivat, painoa lähti 12 kg ja vyötärö kapeni 18,5 cm. Mitään motivaatio-ongelmia ei koko aikana ollut vaikka 2½ viikkoa meni sairastellessa. Päinvastoin, intoa oli entistä enemmän pakkolevon jälkeen ja kunto oli oikeastaan parantunut. Ruokavaliota muutettiin pikkuhiljaa ja sen kanssa minulla oli (ja on edelleen) enemmän haastetta kuin treenaamisessa. Huhtikuussa oltiin jo tavoitteessa, painoa oli tippunu 17 kiloa ja vyötäröltä lähtenyt yhteensä 24 senttiä. Projekti oli jälkeenpäin ajatellen todella helppo, mistään ei tarvinnut luopua ja nopeasti näkyvät tulokset kannustivat jatkamaan.


Kun iso päätavoite oli saavutettu, motivaatio katosi kummallisesti johonkin ja teki vaan mieli lepäillä laakereilla. Niinpä yhteistyötä on jatkettu pariin otteeseen, tällä erää syyskuulle asti
.
 Vaikka itsellekin on tietotaitoa kertynyt paljon matkan varrella, en olisi pystynyt tähän ilman Anua. Anu on tsempannut minua aivan mahtavasti, hänelle on ollut helppo avautua kaikista asioista ja hän osaa tarpeen vaatiessa myös heiluttaa ruoskaa! Koutsi on tehnyt aivan mahtavat treeniohjelmat, haastavat ja silti ihanat (ihan hyvin voi olla viharakkaussuhde ohjelmiin!) Varsinkin kotitreenit olivat monipuoliset ja mielenkiintoiset, salilla en käynytkään ensimmäiseen puoleen vuoteen.

Motivaatio on palannut pikkuhiljaa ja uudet tavoitteet häämöttävät horisontissa. Unelmahanurin kuva on jääkapin ovessa, uusi penkkiennätys ois älyttömän kiva ja vyötärön kaventuminen x cm (että mahdun 15v vanhoihin lemppari Leviksiin) lämmittäisi myös mieltä. Näillä mennään kevättä kohti :) Kirjoittelen päivityksiä matkasta kohti unelmakroppaa pari kertaa kuussa talven ja kevään aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan kiltisti!