torstai 19. helmikuuta 2015

Kohti seikkailua viikko 7- löhöilyä ja varustelua/Hanna

Viime viikko meni melkolailla pipariksi treenien suhteen. Tässäpä kootut selitykset miksi noudatin tai jätin noudattamatta viikko-ohjelmaani...

Maanantai: Lepo
Kävin Anun luona Iissä rääkättävänä. Tällä kertaa rääkkiin kuului ne hierontaputket vai mikä sen foamiputken nimi nyt onkaan. Ja lacrosse-pallo. Olipas Hanna jumissa, mutta onneksi opastettuna sain pahimpia auki, ja opin myös kuinka sillä putkella rullaillaan. Meiltä löytyy kotoakin sellainen putki, joten pitää ottaa tuollainen rullailu viikko-ohjelmaan.

Mutta se PALLO! Miten niin pieni pallo voi aiheuttaa niin suurta tuskaa ja samalla olla melkein nautinnollisempaa kuin....no...kyllä te tiedätte ;)

Illalla kävin ilmoittautumassa NUTSKarhunkierrokselle. 31 kilometriä pitäisi toukokuussa jaksaa juosta kohtuu haastavassa maastossa...7 tuntia aikaa, joten enköhän minä siitä selviä. Vaikka kontaten! 

Tiistai: PK-lenkki 60 min
Tiistain lenkki sisältää myös muutamia mäkivetoja/spurtteja – sitä saa mitä tilaa, Anulle vähän vinkkasin, että olisi kiva päästä juostessakin pois sieltä mukavuusalueelta. Aloitin varsin maltillisesti nämä mäkivedot ihan vain juoksemalla alikulkutunneleiden mäet ylös. Vaikka olipas siinäkin – varsinkin kun oli niin tolkuttoman liukasta. Eli lenkkiin toi myös oman lisämausteensa liukkaus ja kova tuuli. 

Meno tuntui niin rennolta ja helpolta kuin se vain voi tuntua kun joka askeleella pitää varoa, mutta silti oli hankaluuksia pitää sykkeet aisoissa. Loppujen lopuksi keskisyke oli muutaman lyönnin "liian korkea". Vai oliko, jos meno tuntui muuten hyvältä? Olen hyvää vauhtia kehittämässä stressin noista sykkeistä. Tekisi mieli välillä vaikka laittaa mittarin hälytin off-asentoon ja mennä fiilispohjalta ja katsoa missä se hyvän olon keskisyke on.
Speksit tiistain lenkistä: 6,5km/51min 7:51min/km HrAvg 143 (Max 173). 

Keskiviikko:Yhdistelmäharjoitus juoksua ja hiihtoa (lue: lepo)
Oli niin kertakaikkiaan veto pois keskiviikkona, että päätin että parempi levätä kuin lähteä repimään ladulle tai lenkkipolulle. Karmea keli, ja fysioterapeutin käsittely vielä vahvistivat tätä tunnetta. Paleli ja väsytti. Luulen, että oli ihan hyvä veto jäädä teekupin kanssa sohvan nurkkaan, torstaina oli pitkästä aikaa oikeasti levännyt olo.

Torstai: Palauttava harjoitus (lue: PK-lenkki)
Korvasin keskiviikon yhdistelmälenkin reilun tunnin juoksulenkillä (9,0km; 1:12h; 7:56min/km; HrAvg 142 (Max 158)), koska fysioterapeuttini kielsi minua hiihtämästä ennen kuin tiedetään mikä olkapäätäni vaivaa. Pieni vastoinkäyminen, mutta eteenpäin mennään.
Ja olihan mahtava lenkki! Kiitos näiden ihanuuksien, joiden hankitaa olen arponut ja vetkuttanut nähtävästi aivan liian pitkään:

 

Kuvassa uuden uutukaiset Haglöfs Gram Spike Q GT nastalenkkarit. Ei muuten lipsunut juostessa yhtään! Ihan mahtavaa juosta, kun ei tarvitse pelätä liukastumista. Nappiostos, vaikka hinta kyllä vähän kirpaisikin. Perustelin ostoksen itselleni sillä, että pääsee näillä pääkallokeleilläkin lenkille. Ja että nämähän menee useamman talven. Voisin hehkuttaa näitä aivan loputtomiin, mutta jätän sen tältä erää. 

Olen kuolannut noita Haglöfsejä ja/tai Salomonin Spikecrosseja oikeastaan joka kerta kun olen urheiluliikkeessä käynyt. Valinta oli helppo, Haglöfsit tarttuivat matkaan, koska Spikecrosseja ei ollut enää kokoja... Näissä on "rouheammat" nastat, joten ainakin näillä jäätikkökeleillä ovat varmasti paremmat. Tiedä sitten "normaalilla" talvikelillä, ovatko vähän raskaammat kuin spikecrossit. Lenkkarit on kuin autot: pitäisi päästä kunnolla koeajamaan ennen ostopäätöstä. Ei se kaupan käytävillä hipsuttelu anna oikeaa kuvaa kengästä.

Viikonloppu:
Lepäilin. Ja kävin pojan kanssa Rovaniemellä koripalloturnauksessa. Ja lepäilin lisää. Ihan veto pois. Taustalla hormonaaliset syyt, eli menkat sopivasti alkoi siellä reissussa. Varmaan se keskiviikonkin väsy-palelu-laiskotus johtui "kuun asennosta". Ei ole ensimmäinen kerta kun epäilen olevani tulossa kipeäksi, ja sitten olo helpottaa parin päivän päästä kun kuukautiset alkavat. 

Tätä koostaessa on kohta viikko 8:kin jo pulkassa, ja päivä on mennyt viltin mutkassa teemukin kanssa kirjaa lukien. Mutta tämän viikon pohdintoja enemmän sitten ensi viikolla!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan kiltisti!