sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viikko 8 ja 9/Piia

Miten nämä viikot niin juokseeki, ei meinaa pysyä perässä! Kuluneet kaks viikkoa on menny ihan kyllä siivillä, koko ajan on ollut menemistä ja tekemistä ja tuntuu ettei ole kaikkea ehtinyt -saati jaksanut- tehdä. Ja hävettää ehkä myöntää, mutta tästä hulabaloosta on omaa laiskuuttani kärsinyt liikunta ja syöminen.

Tällä viikolla en ole harrastanut kevyttä kävelyä kummempaa. Yhtenä päivänä aloitin kyllä kotitreenin,mutta alkulämmittelyn jälkeen ensimmäisten liikkeiden aikaan iski ihan kumma vihlova päänsärky, etten uskaltanut sitten jatkaa treenaamista sillä kertaa. Ja flunssakin pukkaa taas päälle niin ehkä ihan viisastakin olla rehkimättä..Hirveä puuskittain yskiminen ja niistäkkin on saanut.
 Tiedä sitte onko tämä osittain stressiä kun huomenna pitäisi palata takaisin työelämään 3 vuoden kotona olemisen jälkeen. Vähän jännittää, ehkä enemmän minun vauvan puolesta, joka täyttää nyt kolme vuotta, ja jonka pitäisi aloittaa päiväkotielämä. Uusi sivu aukeaa ja hieman erinlainen arki alkaa.. Pitää suunnitella kaikki uusiksi! Miten sovittaa samaan palettiin työ, perhe, parisuhde, omat harrastukset,miehen harrastukset ja lasten harrastukset..Ja nukkua ja levätäkkin pitäis jossain välissä. :D Niin ja hoitaa kotia.

Viime viikon urheilut puolestaan koostui tasan kahdesta reippaasta kävelylenkistä, kahdesta taiji-treenistä ja kahdesta kotitreenistä. Ai niin ja HopLopista. Vaikka sieltä nyt ei kyllä saanut kuin pahan olon, niinku ois tivolissa käyny vähä härveleissä pyörimässä. :D

Mutta silti minulla on tällä hetkellä voittajafiilis!!!
Viime torstaina kun aamulla hyppäsin puntarille, yllätyksekseni se näytti 69,7kg! :D 
Tuo 70kg on ollu mulle semmonen ahistuksen raja, nyt on tosi helpottunu olo kun olen päässyt alle sen. Motivoi taas eteenpäin! Vaikka tiedän kyllä että helposti paino voi kivuta takaisinkin ja vaihdella yms., mutta luottavaisin mielin olen, kun tähän asti tuon painon kans on ollut kuitenkin laskujohteista. :) Alusta tähän hetkeen olen tullut nyt 4kg alaspäin, hitaasti mutta varmasti!

Viime viikkojen hoppujen takia on moni lämmin ruoka kylläkin jäänyt syömättä, ja ruokailujen välit venyny joinakin päivinä aika pitkiksi, mutta höpösyömisiin en kuitenkaan ole sen kummemmin lipsunut. Viikonloppuisin olen itselleni antanut luvan syödä vähän jotain hyvääkin, jonkusen karkin tai vähän "roskaruokaa". Enkä ole potenut huonoa omaatuntoa.

Tänä viikonloppuna meillä juhlittiin tosiaan 3-vuotissynttäreitä, ja herkkuja tuli leivottua. (Ja maisteltua.)
Yksi oli ylitse muiden, jota on haluttanut jo pidemmän aikaa: voileipäkakku. Tällä kertaa tein kakusta kuitenkin pikkasen tavallista kevyemmän version. Tein kakun "juustokakku"-tyyliin, eli hyydytin sen. Näin siihen ei tarvinnut tunkea joka väliin turvottavaa leipää, vaan kakku oli periaatteessa pelkkää täytettä. :D Eli kalkkunaa silputtuna, paprikaa, persiljaa, ruohosipulia, suolakurkkua, rahkaa, tuorejuustoa ja ranskankermaa. Ja pohjana täysjyväpaahtoleipää. Ja kostutin pohjan maidolla.


Vielä kevyempi ja parempi ois kyllä tullut kun ois jättänyt tuon ranskankerman pois ja korvannut vaikka vaahdotetulla kananmunanvalkuaisella,tai maustamattomalla jugurtilla. :) Ja suolakurkun tilalle vaikka tuorekurkkua ja sipulia! Ja pohjan tehnyt jostain paremmasta täysjyväleivästä. Mutta ajattelin nyt vähän muitakin syöjiä, jotka eivät niin intopiukeina ole mistään terveysruokahössötyksestä. Ensi kerralla kokeilen sitten toisin! :)

Mutta näillä eväillä uuteen viikkoon ja työelämään, josko nuo asiat löytäis oman järjestyksensä kun ei liikaa stressaa ja elää päivän kerrallaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan kiltisti!