maanantai 9. marraskuuta 2015

Päivitystä pitkästä aikaa.. / Saija

Päivitystahti ei todellakaan päätä huimaa, edellinen näytti olevan helmikuulta.. Paljon on tapahtunut sen jälkeen.
Maaliskuussa käväisin hiihtämässä kilpaa ammattiliiton talvipäivätapahtumassa ja mahtavaa oli! Ilma oli mitä mainioin ja sukset luistivat. Ainoa miinus huonosta hapenottokyvystä, tuolloin olin ollut polttamatta vain kaksi kk. Pyrin käymään hiihtämässä aina kun oli mahdollista mutta ei hiihtokelejä kovin pitkälle riittänyt.
Kevään ja alkukesän treenit sujuivat hyvin ja nousujohteisesti. Kesäloman aikana tuli kunnon repsahdus joka kesti melkein pari kk mutta siitäkin toivuttiin ja treenaamista jatkettiin uudella innolla. Pyöräilyä ja lenkkeilyä tuli harrastettua paljon ja ne oli helppo yhdistää uuteen harrastukseen: Ingressin pelaamiseen. https://www.ingress.com/   https://fi.wikipedia.org/wiki/Ingress

Elokuun puolesta välistä asti treenitahti on säilynyt hyvänä, kaksi krt viikossa salilla, aerobista sekä kahvakuulaa tai muuta kotijumppaa. Kehitys on ollut todella nopeaa ja on antanut hurjasti motivaatiota jatkaa samaan malliin. Viime viikolla olikin sitten vuorossa maksimintestausta. Vuosi sitten olin asettanut itselleni tavoitteita jotka oli tarkoitus saavuttaa kaksi kk sitten mutta kesälomarepsahduksen takia maksimien kokeilu siirtyi. Tavoitteet olivat kovat. Aloitin kyykyllä joka meni kohtuullisesti. Koutsi halusi minun kyykkäävän oikealla voimannostotekniikalla joka ei ollut ihan hallussa ja ensimmäisellä yrityksellä olin lentää perseelleni tanko niskassa. Toinen ja kolmas yritys menivät paremmin, 65 kg nousi jälkimmäisellä. Tekniikassa on todella paljon parantamisen varaa ja siihen keskitytään tulevaisuudessa.
Penkin lämmittely meni todella mukavasti, enin jännityskin oli jo lauennut. Ja 20 vuotta myöhemmin 50 kg viimeinkin nousi! Fiilis oli aivan mieletön vaikka tekniikka hajosi todella pahasti ja kisoissa nostoa ei olisi hyväksytty. Tuo 50 kg on tosiaan ollut tavoitteena jo lähemmäs 20 vuotta, kauan siinä meni mutta nousihan se viimein! Tavoitteena penkissä onkin nyt sitten saada tuo 50 kg puhtaalla suorituksella ylös.
Sitten oli vuorossa maastaveto. Mavea en ole treenannut kuin kolme kk mutta kehitys on ollut yllättävän nopeaa. Lämmittelyn jälkeen nostin 90kg joka oli ollut tätä ennen maksimini. Sen jälkeen nousi 95kg ja viimeisellä meni 100kg rikki. Tekniikka ei taaskaan ollut paras mahdollinen mutta paras noista kolmesta liikkeestä kuitenkin. Olo oli hieman epäuskoinen ja samalla ei tiennyt miten päin olisi kun kävi niin kovilla kierroksilla. Koutsi kyllä jaksoi uskoa ja tsempata ja selkeästi tietää mihin valmennettava pystyy! Iso kiitos koutsille, olet ihana!

Tavoitteet ovat matkan varrella selkiytyneet; lisää rautaa tankoon ja tekniikka paremmaksi. Eihän sitä tiedä jos tulevaisuudessa johonkin painonnostokisaan osallistuisi. Ilmoittauduin ensi kevään terwahölkän kympille ja tarkoitus olisi hölkätä kokonaan. Lisäksi tarkoitus on hioa hiihtotekniikkaa talvella paremmaksi. Tankotanssi on tullut uutena tulokkaana mukaan ohjelmaan, nyt on tosin harkinnassa että jatkaako vai eikö, aika ei millään tahdo riittää kaikkeen. Näillä mennään ja yritys päivittää blogia useammin on kova :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan kiltisti!